به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، دكتر لاريجاني پس از بازگشت از سفر دو روزه خود به وين در ساختمان پاويون فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران به ديدار با محمد البرادعي اشاره كرد و افزود: ايران بر روي چرخه سوخت فناوري هسته اي جدي است و آن را جزو آرمان هاي ملي تلقي مي كند و من تلاش كردم در ديدار با آقاي البراعي اين موضوع را به وي اطلاع دهم و ايشان را به همدلي در خصوص پرونده هسته اي كشورمان همراه سازم.
لاريجاني با اشاره به مقررات آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: آنچه كه براي ما از لحاظ مسائل هسته اي مهم است مقررات آژانس مي باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان كرد: ما از هرگونه مذاكره با گروههاي اروپايي و غيراروپايي كه بخواهند نقش كاتاليزور داشته باشند، استقبال مي كنيم. فقط تنها چيزي كه بايد مشخص شود نقش ها و جايگاه هاي هر يك از طرفين مذاكره كننده مي باشد چرا كه همين امر باعث خواهد شد ما در درون آژانس زودتر به نتيجه برسيم.
دكتر لاريجاني به ديدگاههاي محمد البرادعي اشاره كرد و اظهار داشت: آقاي البرادعي در ديدگاههاي خود نشان داد كه ابراز تمايل خوبي براي همكاري در خصوص پرونده هسته اي و همراهي با ايران دارد.
وي با اشاره به ديدگاه هاي جديد رييس جمهور در خصوص پرونده هسته اي گفت: ما منتظر آن بوديم تا كابينه راي اعتماد لازم را از مجلس دريافت كند چرا كه رييس جمهور بر اين عقيده است كه عده اي از وزراء كه به پرونده هسته اي كشورمان مربوط مي شوند از ابعاد مختلف، همكاري هاي لازم را با شوراي عالي امنيت كشورمان انجام دهند تا روي اين ابتكار جديد كار شود و به سه كشور اروپايي و آژانس ارايه گردد.
لاريجاني با بيان اين مطلب خاطرنشان كرد: استقبال خوبي در ديدگاههاي البرادعي از اين روش مشاهده شد كه اميدوارم در حوزه آينده مفيد واقع گردد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: برداشتم اين است كه اين تصميم جدي است و دولت جديد مي تواند اين ادعا را داشته باشد كه از آرمان هاي ملي مردم صيانت كند. بنابراين ما از دالان مذاكره استقبال مي كنيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي برآيند سخنان البرادعي را اميدواركننده و در مسير مذاكرات آينده خواند و افزود: تلاش ما اين است كه حقوق ايران را در زمينه فناوري هسته اي در جايگاه خود قرار دهيم و هم از تصميماتي كه معتقديم براي صيانت از يك تكنولوژي پاك اتمي وجود دارد، دفاع كنيم.
لاريجاني در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا روند مذاكرات هسته اي همچنان بر روي مباحث مذاكرات گذشته ادامه خواهد يافت يا خير گفت: حتما متناسب با شرايط تغييراتي بوجود مي آيد و از نظر سياست هايي كه بر نحوه مذاكرات حاكم است، در خصوص روش و عملكرد تغييراتي بوجود خواهد آمد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه آينده مذاكرات و تعامل را چگونه ارزيابي مي كنيد، اظهار داشت: ما اين تعامل را مفيد مي دانيم و در مرحله فعلي تكنولوژي هسته اي يك تكنولوژي با ارزش است.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه اگر پرونده ايران به شوراي امنيت ملي برود، ايران در خصوص حقش در زمينه چرخه سوخت هسته اي چه برنامه اي خواهد داشت، گفت: اين حق ملت ايران است كه از تكنولوژي هسته اي برخوردار باشد و تمام تلاش ما اين است كه از اين تكنولوژي برخوردار باشيم و از سوي ديگر ما اين حق را به خودمان مي دهيم كه حق استعفاء از آژانس را نيز داشته باشيم.
وي در ادامه اظهار داشت: ما از امنيتي شدن پرونده استقبال نمي كنيم اما نبايد ديگران اين فكر را كنند كابوسي كه به نام شوراي امنيت ملي درست كرده اند دل هاي بزرگ ملت ايران را مي تواند هراسان كند. چرا كه من فكر مي كنم با امنيتي شدن پرونده هسته اي ايران خيلي از كشورها هستند كه ضرر خواهند كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: بايد به اين نكته توجه كرد كه مختصرعقلي در اين سر دنيا وجود دارد كه از يك جنجال دوري كنند . خيلي وقت ها سياست هاي اعمالي و سياست هاي اعلامي وجود دارد كه تمايز كار را خيلي مشكل نمي كند.
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اينكه مهمترين مساله هسته اي ايران در قبال آژانس چه نكاتي مي باشد اظهار داشت: آژانس نكاتي را مد نظر خود قرار داده كه بنا شده است با تشكيل گروههاي كارشناسي، ارتباط تنگاتنگي بين ما و آژانس برقرار گردد تا بدين وسيله بتوان ابهامات بوجود آمده را از ميان برد.
لاريجاني همچنين در خصوص بحث هاي اتمي گفت: در مسايل هسته اي، هم مسائل قانوني را داريم و هم شرايط سياسي، چرا كه در ماههاي اخير آنچه فضاي سياسي را خيلي فعال كرده بود در نحوه عملكرد آژانس انرژي اتمي بود كه به نظر من بايد بخش مقررات از سياست جدا مي شد و احساس كردم آقاي البرادعي هم اين نظر را قبول دارند كه مسائل سياسي در نوع تصميم بي تاثير نخواهد بود.
وي افزود: من بر اين باورم كه نهادهاي بين المللي همانند آژانس بايد از حيثيت داوري مطلوبي برخوردار باشند كه بتوانند حكم قرار گيرند.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه سه كشور اروپايي براي مذاكره بايد از كجا وارد پرونده هسته اي ايران شوند، تصريح كرد: ورود كشورهاي اروپايي مي توانست در چارچوبي، نقش كاتاليزوري داشته باشد چرا كه در گذشته نيز برخي از كشورهاي ديگر نظرشان اين بود كه دامنه مذاكرات را تنگ كنيم و اجازه دهيم كه كشورهاي ديگر نيز وارد بحث و مذاكره شوند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود: ما نمي توانيم بگوييم كه سه كشور اروپايي جايگزين همه جهان هستند چرا كه خيلي از كشورهاي اروپايي مي توانند نقش خوبي در خصوص پرونده هسته اي كشورمان ايفا كنند. از سوي ديگر ما نمي توانيم نقش چين و روسيه را در اين زمينه حذف كنيم ولي در عين حال ايران از هر گونه مذاكره استقبال مي كند.
دكتر لاريجاني با بيان اين مطلب تاكيد كرد: اروپايي ها مقداري در موضع اخير اضطراب نشان دادند ولي با اين وجود، ايران بازهم آنها را دعوت به مذاكره كرد. مذاكراتي داراي اصول و ديسيپلين كه هدف در آن روشن شود.
وي خاطرنشان كرد: نفس مذاكره اهميتي ندارد هدف بايد اين باشد كه ايران از چرخه سوخت هسته اي بهره مند شود.
لاريجاني افزود: اروپايي ها به جاي اينكه تلاش كنند در زمنيه پرونده هسته اي ايران به نوعي به تضمين برسند تلاش كردند كه به تضمين عيني تر برسند كه بهترين تضمين براي آنان اين بود كه ايران فناوري هسته اي را نداشته باشد و ما اين مسلك را قبول نداشتيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه آيا با ورود كشورهاي اروپايي در دور جديد مذاكرات ما به عقب برخواهيم گشت يا خير؟ گفت: مذاكره با كشورهاي اروپايي با هدف ايجاد تعليق كه ازسوي آنها پيشنهاد شده بود را قبول نكرديم . ما پيشنهادي براي كشورهاي اروپايي كه وارد پرونده ايران شوند، ارايه نداده ايم.
وي خاطرنشان كرد: كشورهاي مختلفي در زمينه فناوري هسته اي مذاكراتي با كشورمان صورت داده و اعلام كرده اند كه ما دليلي به متوقف شدن UCF اصفهان نمي بينيم.
لاريجاني تاكيد كرد: هر گونه مذاكره اي بايد به مابقي پروسه مربوط باشد.
دكتر علي لاريجاني در پايان در خصوص اين رويكرد خاطرنشان كرد: اين پيشنهادها بايد رويكرد اصولي داشته باشند و اصل اول اين است كه حقوق ملت ايران در داشتن فناوري هسته اي حفظ شود.
نظر شما